Volgende bestemming: VAE en Oman

Waarom Oman? Een vraag welke we de afgelopen dagen regelmatig te horen kregen. Wellicht gaf menigeen bij het stellen van de vraag al zelf antwoord, omdat Oman (bij het grote publiek) niet bekend is en na het schijnt prachtig te zijn. Na het zien van een documentaire op tv heeft Oman ons niet meer losgelaten. Er is echter wel een probleem in de zomer kan het daar bloedheet zijn en dus is de ideale reistijd van december tot februari. Dat gaf echter wel organisatorische maatregelen, aangezien Reza (6) inmiddels leerplichtig is. Na een gesprek met zowel de directeur als zijn juffrouw kreeg Reza, bij uitzondering, een week eerder kerstvakantie en gaf ons de gelegenheid de kerstvakantie te gebruiken om een rondreis te maken door Oman. Daarnaast is Quinn net 6 maanden oud, zou je het dan wel doen met zo’n jong ventje? Die vraag kunnen we op dit moment niet beantwoorden, we hebben de roadtrip door Sardinië gebruikt als generale repetitie en daar ging het prima. We proberen ons zo goed als het kan voor te bereiden, meer kunnen we niet doen. Het tempo van de reis zal sowieso op hem worden afgestemd.

De reis zal beginnen in Dubai, alwaar we twee nachten zullen verblijven alvorens we doorreizen naar Oman. De exacte route zal de aankomende weken worden bepaald met behulp van reisgidsen en internet. Dat we er onwijs zin in hebben spreekt voor zich, de voorpret is inmiddels al begonnen.