Voorpret

Dat de voorpret nu echt is begonnen blijkt wel aan de documentatie welke inmiddels in huis is gehaald. Een aantal tijdschriften, plus reisgidsen van Oman liggen hier op de tafel en op internet wordt al driftig gezocht naar routes en overnachtingplekjes.

Een hele karwei was het zoeken naar een huurauto waarmee je de grens van de Verenigde Arabische Emiraten mocht oversteken naar Oman. Dat bleek nog niet zo makkelijk aangezien Oman eist van bestuurders van auto’s dat ze kunnen aantonen dat ze de auto mogen rijden. Een soort van eigendomsbewijs en dat geeft maar niet iedere maatschappij met zijn huurauto mee, aangezien een kopie niet is toegestaan. Inmiddels hebben we wel een maatschappij gevonden welke dit wel doet, maar wel tegen een extra verzekering.

Het mag de pret niet drukken, het enthousiasme stijgt met de dag en met nog anderhalve te gaan begint het nu steeds meer te kriebelen.