Voorpret

Dat de voorpret nu echt is begonnen blijkt wel aan de documentatie welke inmiddels in huis is gehaald. Een aantal tijdschriften, plus reisgidsen van Oman liggen hier op de tafel en op internet wordt al driftig gezocht naar routes en overnachtingplekjes.

Een hele karwei was het zoeken naar een huurauto waarmee je de grens van de Verenigde Arabische Emiraten mocht oversteken naar Oman. Dat bleek nog niet zo makkelijk aangezien Oman eist van bestuurders van auto’s dat ze kunnen aantonen dat ze de auto mogen rijden. Een soort van eigendomsbewijs en dat geeft maar niet iedere maatschappij met zijn huurauto mee, aangezien een kopie niet is toegestaan. Inmiddels hebben we wel een maatschappij gevonden welke dit wel doet, maar wel tegen een extra verzekering.

Het mag de pret niet drukken, het enthousiasme stijgt met de dag en met nog anderhalve te gaan begint het nu steeds meer te kriebelen.

Volgende bestemming: VAE en Oman

Waarom Oman? Een vraag welke we de afgelopen dagen regelmatig te horen kregen. Wellicht gaf menigeen bij het stellen van de vraag al zelf antwoord, omdat Oman (bij het grote publiek) niet bekend is en na het schijnt prachtig te zijn. Na het zien van een documentaire op tv heeft Oman ons niet meer losgelaten. Er is echter wel een probleem in de zomer kan het daar bloedheet zijn en dus is de ideale reistijd van december tot februari. Dat gaf echter wel organisatorische maatregelen, aangezien Reza (6) inmiddels leerplichtig is. Na een gesprek met zowel de directeur als zijn juffrouw kreeg Reza, bij uitzondering, een week eerder kerstvakantie en gaf ons de gelegenheid de kerstvakantie te gebruiken om een rondreis te maken door Oman. Daarnaast is Quinn net 6 maanden oud, zou je het dan wel doen met zo’n jong ventje? Die vraag kunnen we op dit moment niet beantwoorden, we hebben de roadtrip door Sardinië gebruikt als generale repetitie en daar ging het prima. We proberen ons zo goed als het kan voor te bereiden, meer kunnen we niet doen. Het tempo van de reis zal sowieso op hem worden afgestemd.

De reis zal beginnen in Dubai, alwaar we twee nachten zullen verblijven alvorens we doorreizen naar Oman. De exacte route zal de aankomende weken worden bepaald met behulp van reisgidsen en internet. Dat we er onwijs zin in hebben spreekt voor zich, de voorpret is inmiddels al begonnen.

Volgende stop: Sardinië

Met nog een goede 8 weken te gaan staat onze volgende reis op de agenda. De afgelopen weken zijn een hele hoop opties besproken, maar vele ervan waren op het randje van baby proof. Quinn is op moment van vertrekken precies 3 maanden oud, dus een treinreis van ruim 9.000 km wilden we hem nog niet aandoen, maar een road trip op Sardinië moet te doen zijn. Eigen tempo, korte afstanden in een aangenaam subtropische, mediterraan klimaat, ideale omstandigheden. We landen en vertrekken op Alghero, de route op het eiland hebben we nog niet bepaald. Ondanks dat we het met vertrouwen tegemoet zien, zal het toch spannend zijn hoe het ons zal vergaan met Quinn erbij. Een uitdaging, maar wel een hele leuke.