Drie potjes in 1 weekend

Aankomend weekend reizen we richting Engeland om een aantal voetbalwedstrijden te bezoeken. We bezoeken er maar liefst drie. Om te beginnen zitten we op vrijdagavond bij AFC Wimbledon – MK Dons, een wedstrijd met een randje. De club werd in 2002 opgericht door fans van het oude Wimbledon FC nadat de club aankondigde naar Milton Keynes te verhuizen, ruim 100 kilometer buiten Londen. In 2003 vond de verhuizing daadwerkelijk plaats, en een jaar later veranderde de clubleiding de naam in Milton Keynes Dons FC. AFC Wimbledon wordt echter gezien als de echte opvolger van Wimbledon FC.

Op zaterdag nemen we plaats bij de supporters van Oldham Athletic . Deze club moet naar Rotherham United in het New York Stadium. Een beetje support kan Oldham Athletic wel gebruiken, aangezien ze op moment van schrijven onderaan in de League One staan.

Het toetje is op zondag waar we aanwezig zijn bij de Sheffield Derby; Sheffield Wednesday tegen Sheffield United. De derby wordt ook wel de Steel Derby genoemd, verwijzend naar de stad Sheffield een oude industriestad welke voornamelijk staal produceerde.

Al met al drie heerlijke potjes om naar uit te kijken…